De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoe bereken ik deze limiet?

Hoe bereken ik de limiet van:
lim(xo) (e2x-2x-1)/(1-cosx)?

Kim
Student universiteit - zondag 8 juli 2007

Antwoord

Invullen van x = 0 geeft zowel in teller als noemer de waarde 0, zodat je met het onbepaalde quotiënt 0/0 komt te zitten.
Dan wordt het tijd om eens aan de stelling van l'Hospital te denken!
Differentieer dus teller en noemer en probeer opnieuw x = 0 in te vullen. Het blijkt opnieuw 0/0 op te leveren.
Maar dan gebruik je de regel dus gewoon nóg een keer en dán blijkt invullen van x = 0 wel te lukken. Je krijgt als antwoord 4.

MBL

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 8 juli 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics