De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Parameter bepalen

 Dit is een reactie op vraag 51448 
Hallo Tom,
de oefening goniometrie kan ook zo ,denk ik.
(sin2x+cox2x)2-2sin2xcos2x=3/4
1-3/4=2sin2xcos2x
1/4=2sin2xcos2x
1=8sin2xcos2x
1=2.4sin2xcos2x
1=2sin22x
en sin22x=1/2
waaruit: sin2x=Ö2/2 en sin2x=-Ö2/2
waaruit de oplossing naar x volgt met:(2x=45+k360;2x=135+k360;2x=225+k360;2x=315+k360)
x=22°30 +k180 ;x=67°30+k180;x=112°30+k180;x=157+k360.
Klopt toch,hoop ik ???
Groeten,

Rik Le
Ouder - zaterdag 23 juni 2007

Antwoord

Beste Rik,

Zo kan het inderdaad ook, de oplossingen kloppen.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 23 juni 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3