Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kwadraat van een negatief getal

Ik woon in spanje en heb een zoon die hier eerste middelbaar doet, Volgens zijn leraar (zegt mijn zoon) is:
-5 tot de tweede -25
maar volgens mij als ik me goed herinner is het zo:

min vijf tot de tweede is plus vijfentwintig
(-5) tot de tweede is plus vijfentwintig
-(5)tot de tweede is min vijfentwintig

kan u me zeggen of ik juist zit

hartelijke bedankt

Anne V
Ouder - zondag 3 november 2002

Antwoord

Inderdaad,
a ... (-5)2= (-5) x (-5) = 25
b ... - 52 = - (5 x 5) = -25
U zit dus juist.
Die machtverheffing heeft in het laatste geval "voorrang" boven "het tegengestelde nemen".
a ... het kwadraat van het tegengestelde van 5
b ... het tegengestelde van het kwadraat van 5
En in Spanje is het echt niet anders.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 3 november 2002
Re: Kwadraat van een negatief getal



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics