Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Continuiteit door convergentie

Mijn functie: f(x) = x.sin(1/x) x is niet 0
f(x) = 0 x = 0

Ik kan bewijzen dat deze functie continu is in 0, maar ik vroeg mij af wat er gebeurt als ik de rij xn = 2/np definieer. Deze convergeert naar 0, maar de f(xn) verspringt oneindig veel keer tussen 2/np, -2/np en 0... Deze zou naar 0 moeten convergeren volgens de definitie van continuïteit... Waar zit mijn fout?
Alvast bedankt,

Sam
Student universiteit België - zondag 17 juni 2007

Antwoord

Dag Sam,

Geen fout hoor! De rij 2/1p, 0, -2/3p, 0, 2/5p, 0, ... convergeert naar nul.

os
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 17 juni 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics