De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Opgave zonder exponenten begrijp het niet

 Dit is een reactie op vraag 51283 
Moet ik dan de rekenregels toepassen en hoe moet ik die x-3 dan wegkrijgen?

vanmar
3de graad ASO - dinsdag 12 juni 2007

Antwoord

log(x) + log(x-3) = log(10)

Na toepassing van de rekenregels krijg je:

log(x(x-3))=log(10)

dus geldt dat:
x(x-3) = 10
Dit is een tweedegraadsvergelijking die je kunt oplossen met de abc-formule.Let er wel op dat maar één van de twee oplossingen voldoet.

wl
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 12 juni 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3