De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bgtan en bgcot

hallo :)

Zou er iemand my kunnen helpen met het bewijzen dat boogtanges + boogcotanges = p/2

bedankt !!

Lieen
3de graad ASO - zondag 27 mei 2007

Antwoord

Beste Lien,

Het volstaat aan te tonen dat voor elke hoek x, geldt:

bgtan(x) = p/2-bgcot(x)

Neem van beide leden de tangens en gebruik het feit dat tan(p/2-a) = cot(a). Als je niet weet waarom dit is, herschrijf naar sinus en cosinus: deze wisselen onderling bij complementaire hoeken.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 27 mei 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3