To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Goniometrische vergelijking

Hallo Wisfaq,

Ik heb volgende probleem.

sin(3Bgsinx)=cos(2Bgcosx)
Ik heb al het complement genomen inhet tweede lid zodat:
sin(3Bgsinx)= sin(p/2-2Bgcosx)
3Bgsinx=p/2-2Bgcosx
Bgsinx=3a en Bgcosx=2b
en dan ....
Groetejs,

Rik Le
Ouder - donderdag 17 mei 2007

Antwoord

Beste Rik,

Misschien werkt dit handiger, gebruik:

sin(3x) = 3sin(x)-4sin3(x)
cos(2x) = 2cos2(x)-1

Dan kan je handig gebruik maken van sin(bgsin(x))=x en cos(bgcos(x))=x.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 17 mei 2007
 Re: Goniometrische vergelijking 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics