De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Matrices invullen

Hallo,

Ik heb een vraag. Ik snap de onderstaande som namelijk niet.

Gegeven zijn de matrices
A= [1  2
3 4]
En
B = [p  5   
q 11]
Bereken p en q als gegeven is AB=BA.

Zou u mij kunnen helpen?

mirjam
Student hbo - donderdag 10 mei 2007

Antwoord

Beste Mirjam,

Je weet wellicht hoe je matrices moet vermenigvuldigen? Bepaal dan AB en BA en stel ze aan elkaar gelijk. De matrices zijn gelijk, als alle overeenkomstige elementen gelijk zijn. Hierdoor kan je twee vergelijkingen in p en q eruit halen, oplossen van dat stelsel levert p en q.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 10 mei 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3