Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Sinusvergelijkingen oplossen?

Ik heb een vraagje ik moet volgende week wiskunde examen doen nou weet ik niet meer hoe ik sinusfuncties moet oplossen dus bijvoorbeeld sin x = 1/3 of cos x = 5/6 hoe deed je dat ook alweer want zulke dingen moet je toch uit je hoofd kunnen? want met parameters heb je zulke oplosmethodes ook nodig he om bijvoorbeeld de snijpunt van een parametervoorstelling met de x-as op te lossen.
er was toch een handigheidje voor met de eenheidscirkel ofzo? als iemand me kan helpen dan graag..

marlij
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 6 mei 2007

Antwoord

sin x = 1/3 en cos x = 5/6 komen niet mooi uit. Ik zou dat gewoon met een rekenmachine (inv sin, inv cos) doen. Bedenk wel dat er twee oplossingen op [0,2p] zijn.

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 7 mei 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics