De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Exponentiële ongelijkheid

De vraag is:
los op 500x(5,5)x>5

al opgelost:

500x(5,5)x=5
(5,5)x=0,01

hoe bereken je nu x?

winke
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 30 oktober 2002

Antwoord

(5,5)x = 0,01 geeft

x = 5,5log0,01 en dit typisch wiskundige antwoord kun je uit je rekenmachine halen via log0,01 / log5,5

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 30 oktober 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3