De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Welke betrekkingen bestaan er tussen de goniometrische getallen van de volgende

20° + a en 290° + a

35° - a en 305° + a

Bij beide weet ik dat ik als volgt moet beginnen
sin(20° + a)=
en moet eindigen met
= sin(290° + a)

en het zelfde maar dan wel cos.

Ik weet dat ik gebruik moet maken van de formules van complementair, supplementair of tegengesteld is, maar ik kom niet aan veelvoud van 90° of is mijn redenering mis?

Bedankt voor de moeite.

Petra
Overige TSO-BSO - dinsdag 17 april 2007

Antwoord

jep: 290°+a = 20°+a+270°
etc.

os
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 17 april 2007
 Re: Welke betrekkingen bestaan er tussen de goniometrische getallen van de volg 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics