De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Schilder met 10 ltr bus

 Dit is een reactie op vraag 50096 
Kan ik dat nou zo doen dan (Vraag 2):
mH=0,5.50=25
sH=WORTEL(0,5.(4))=2,828427125

P(k 52)=NORM.VERD(26;25;2,828427125;1)=0,638163195
P(k 52)=1-0,638163195=0,361836805

Moet ik dat zo doen dan? En heeft de inhoud wel echt invloed op de kans dus maakt het wel uit dat die al half leeg is?

Bob
Student hbo - dinsdag 10 april 2007

Antwoord

Ik zou denken dat H normaal verdeeld is met mH=25 en sH=2Ö2 inderdaad...

P(k52)=P(H26), dus...
Dus volgens mij gaat het goed... alleen begrijp ik hier en daar niet helemaal wat je allemaal opschrijft. Kwadraatje weg, vreemde grenzen bij NORM.VERD... O dat is Excel natuurlijk:

NORM.VERD(x;gemiddelde;standaarddev;cumulatief)

Ik snap 't...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 11 april 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3