De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Nul, faculteit, nullity

Hallo,

Ik werk aan een paper omtrent nul. Zodoende begon ik mij enkele zaken af te vragen waarop ik geen antwoord weet te formuleren.

1) 0! = 1 waarom?
Bestaat de faculteit van niet-natuurlijke getallen?

2) Ik heb een artikel gelezen omtrent nullity en transreële wiskunde van Dr. Anderson (december 2006). In hoeverre is deze info relevant en realistisch (cfr. perspex machine). Het invoeren van nul in de westerse wereld heeft namelijk ook enige tegenkantingen gekend (vb de Kerk) en bovendien is wiskunde een artificiële wetenschap gebaseerd op afspraken (0^0=1 of soms ook 0^0=onbepaald).

3)enige suggesties of aanbevelingen?... welke topics mogen zeker niet ontbreken in een paper omtrent nul?

BEDANKT!
groeten, Daisy

Daisy
Student universiteit België - zaterdag 7 april 2007

Antwoord

Voor vraag 1 zou je een kijkje kunnen nemen op Faculteit

Verder zou je eens in onze database kunnen zoeken op
Voor wat betreft je tweede vraag:
Op James Anderson blijkt volgens mij dat de wetenschappelijke standaard van Andersons geschrift op zijn minst twijfelachtig is.
Dat de kerken wat problemen hebben met het invoeren van nieuwe zaken is historisch gezien geen zeldzaamheid (Galilei, Darwin). Afgezien daarvan zijn er nogal wat verschillende kerken dus welke Kerk je bedoelt weet ik niet precies.
Verder ben ik benieuwd of je ook niet artificiele wetenschappen kunt noemen.
Iedere wetenschap is toch gebaseerd op een aantal definities, afspraken etc?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 8 april 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3