De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Verschillende waardes bij driehoek oplossen

Hallo,

Stel je heb de volgende driehoek:
b = 41°
a = 8
c = 11

Dan heb berekend met de cosinusregel dat b = 7.223 cm is
Daarna heb ik a berekend, deze was 46.6°

Toen ging ik g berekenen en daar ging het mis, ik krijg namelijk als uitkomst g = 87.44°
Maar als ik dan alles bij elkaar optel hoor je normaal gesproken op 180° te komen maar ik kom op 175°.

Wat doe ik hier nou verkeerd? Volgens mij maar een klein dingetje omdat het maar 5° scheelt maar ik kan er niet opkomen.

Alvast bedankt!

Wouter
Leerling mbo - zaterdag 17 maart 2007

Antwoord

Moet g niet 92.6° zijn? Hoek C zou natuurlijk wel 's stomp kunnen zijn! (nou ja net dan)

Sinusregel gebruikt misschien?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 18 maart 2007
 Re: Verschillende waardes bij driehoek oplossen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics