Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Bewijs oplossing logistische groei

 Dit is een reactie op vraag 49634 
Ik was tot het volgende gekomen:
dy/dt= cy . (m - y/m)
dy/dt= cmy - cy2/m
dy/cmy - cy2= dt/m

Maar volgens mij klopt dit niet helemaal. Ik kom er niet echt uit.
Met vriendelijke groet
Duncan de Graaf

Duncan
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 12 maart 2007

Antwoord

Het is nochtans wel goed (al was het eigenlijk niet nodig om dat product van die twee factoren met y uit te werken, je zal immers toch nog de ontbinding nodig hebben voor het splitsen in partieelbreuken).

Dat gaat als volgt: 1/(y·(1-y/m)) = A/y + B/(1-y/m), zet dit op 1 noemer en haal de waarden van A en B daaruit.

En dan kan je makkelijk integreren en de oefening verder proberen oplossen...

Christophe
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 13 maart 2007
 Re: Re: Bewijs oplossing logistische groei 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics