De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Annuiteiten lening

€ 145.000 tegen een rente van 4,8% per jaar en een looptijd van 6 jaar. De bank int maandelijks één twaalfde deel van de jaarlijks verschuldigde annuïteit.
Hoeveel bedraagt de schuld na 4 jaar?

Wat is de annuiteit?

Hester
Student hbo - donderdag 22 februari 2007

Antwoord

Hester,
Maandtermijn=jaarannuïteit/12=2365.42Schuld na 4 jaar= contante waarde van de nog te betalen 24 maandtermijnen,contant gemaakt met4,8/12=0,4%

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 22 februari 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3