De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Limiet van somrij

Wat is de limiet van de somrij als Un=(-4)^(n-2)/3^(n-1)

pieter
3de graad ASO - dinsdag 30 januari 2007

Antwoord

Hoewel het er indrukwekkend uitziet is Un gewoon een meetkundige rij.
Immers:
(-4)^(n-2)/3^(n-1)=-1/4*((-4)^(n-1)/3^(n-1)=-1/4*(-4/3)^(n-1)
De beginterm (n=1) is -1/4 en de reden r is -4/3.
Nu is |r|1, dus wat weet je dan van ån=1¥?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 30 januari 2007
 Re: Limiet van somrij 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3