De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vraag van een wiskunde olympiade

Als sina+cosa=k dan is de absolute waarde van (sina-cosa) gelijk aan...?
Meerkeuzevraag met mogelijke oplossingen:
a) Ö(2-k2)
b)Ö(k2-2)
c) abs waarde van k
d)Ö2 -k
e) k-Ö2

Graag een hint over hoe je dit moet oplossen, dank u!

Cinnam
2de graad ASO - woensdag 24 januari 2007

Antwoord

Beste Cinnamon,

Als sin(a)+cos(a) = k, dan is (sin(a)+cos(a))2 = k2, dus:

sin2(a)+cos2(a)+2sin(a)cos(a) = k2 Û 1+2sin(a)cos(a) = k2

De absolute waarde van sin(a)-cos(a) kan je schrijven als:

Ö((sin(a)-cos(a))2) = Ö(sin2(a)+cos2(a)-2sin(a)cos(a))

Opnieuw de hoofdformule en 2sin(a)cos(a) ken je.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 24 januari 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3