De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Goniometrische vgl

2tanx+cosx =0
ik geraak tot aan cosx(cosx+2sinx) maar geraak dan iet verder

tom
3de graad ASO - maandag 22 januari 2007

Antwoord

Ik kom wel wat verder.....

Aanname cosx¹0 dan
2·tanx + cosx = 0 Û 2·sinx/cosx + cosx = 0 Û 2·sinx + cos2x = 0 Û 2·sinx + 1 - sin2x = 0 noem nu sinx = y en je krijgt een kwadratische vergelijking........

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 22 januari 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics