To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Cyclometrische functie bgsin

 Dit is een reactie op vraag 48744 
afgeleide x2-1 = 2x
dus dit zou dan 2x/Ö-x4+2x2)

brecht
3de graad ASO - zondag 21 januari 2007

Antwoord

Beste Brecht,

Dat klopt, uit de noemer kan je nu nog halen:

Ö(2x2-x4) = Ö(x2(2-x2)) = |x|Ö(2-x2)

Let op de absolute waarde, want Ö(x2) = |x|. De afgeleide is nog eenvoudiger te schrijven, maar wel op het teken letten, x/|x| is niet gewoon 1.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 21 januari 2007
 Re: Re: Re: Cyclometrische functie bgsin 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics