To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Poolcoordinaten

wanneer je een functie y2+ nxy + x2 moet omzetten in poolcoordinaten kan je gebruik maken van het voorschrift van een cirkel.
Maar wat doe je met een voorschrift van volgende vorm

y= x3-x
vraag is: zet om in poolcoordinaten

Jelle
Student Hoger Onderwijs België - maandag 15 januari 2007

Antwoord

Gewoon: x=r·cos(phi) en y=r·sin(phi) invullen.
r·sin(phi)=r3cos3(phi)-r·cos(phi); je kunt een r wegdelen en de zaak omwerken tot, bijvoorbeeld r2=(sin(phi)+cos(phi))/cos3(phi).
Dit is niet zo mooi als bij een cirkel maar het is een vergelijking die r in phi uitdrukt.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 15 januari 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics