De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Bepaal domein en asymptoten

 Dit is een reactie op vraag 48285 
ik zal het nog es herschrijven.

y= √(4-x2) / (x-1) $\to$ vierkantswortel van (4-x2) gedeeld door x-1

$\int{}$3√(x√25) / 5√ x3 $\to$ de 5 hoort bij de vierkantswortel

Zo zou het moeten zijn.
Misschien dat je er nu wel wijs uit raakt.

Kevin
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 3 januari 2007

Antwoord

Domein:

4-x2 $\geq$ 0
-2 $\leq$ x $\leq$ 2

x-1 $\ne$ 0
x $\ne$ 1

Df=[-2,2]\{1} op z'n Nederlands...

Mogelijk een asymptoot voor x-1=0, dus is x=1 een asymptoot?

Bereken de limiet voor x $\to$ 1.

Bij de tweede staat een integraalteken? Huh!? Eh.. en √25 is gewoon 5 toch? Maar wat is precies daar de bedoeling?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 3 januari 2007
 Re: Re: Bepaal domein en asymptoten 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3