De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Normale verdeling

In een winkel ligt een grote partij komkommers. Het gewicht van deze komkommers is normaal verdeeld. Het gemiddeld gewicht is 295 gram en de standaardafwijking bedraagt 60 gram. Iemand koopt (zonder op het gewicht te letten) 19 van deze komkommers.

Bereken de kans dat het totale gewicht minder dan (exact) 5300 gram bedraagt. Rond (zo nodig) af op 3 decimalen.

ariam
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 27 december 2006

Antwoord

Wortel-n wet!
S=X1+X2+...+X19
E(X)=19·295
s(X)=Ö19·60

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 27 december 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3