|
|
\require{AMSmath}
Bereken van radiaal uit tan(hoek)
Een zeer goede dag, Ik heb morgen examen van wiskunde (van goniometrie) en heb nog een klein vraagske. Hie komt ie : tan22°30' = ...radialen weten jullie hoe je eraan begint? ik heb het wel gezien met een ALLEEN een hoek om te zetten naar radialen, maar een tangens van een hoek omzetten... geen flauw idee. Kunnen jullie mij aub helpen? Déja nen dikke merci Marnik
Marnik
3de graad ASO - dinsdag 12 december 2006
Antwoord
Hallo tan22°30' is geen aantal radialen zoals je schrijft, want de radiaal is een hoekeenheid. Ik veronderstel dat je tan22°30' wilt berekenen. 22°30' is de helft van 45° en tan45° = tan(p/4) = 1 Je weet dat (verdubbelingsformule) tan 2a = 2.tan a/(1-tan2a) tan 2a is hier gekend, tan a kun je dus gemakkelijk berekenen m.b.v. een eenvoudige vierkantsvergelijking.
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 12 december 2006
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|