De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Moeilijk functievoorschrift bepalen

 Dit is een reactie op vraag 46770 
Ik krijg het stelsel niet opgelost...:s
Ik heb morgen er examen van...

stef
3de graad ASO - donderdag 7 december 2006

Antwoord

Beste Stef,

Je reageert wel nogal laat, als je examen morgen al is.
Ofwel is je stelsel fout, ofwel doe je iets mis bij het oplossen.

Ik ga even uit van (2√3/3,2/9) als buigpunt, maar ik kom geen eenvoudige waarden uit voor de coëfficiënten, dus misschien heb je dat verkeerd doorgegeven. Ik vind als vergelijkingen:

16a + 8b + 4c + 2d + e = -2
32a + 12b + 4c + d = 0
16a/9 + 8√3b/9 + 4c/3 + 2√3d/3 + e = 2/9
16a + 4√3b + 2c = 0
4a + 3b + 2c + d = -3

Als het niet lukt, toon eens wat je geprobeerd hebt.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 7 december 2006
 Re: Re: Moeilijk functievoorschrift bepalen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics