De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijking dmv normaalvector

Voor mijn colloqium moet ik o.a. vectoren kunnen, alleen staat het niet echt goed uitgelegd in de reader(zefstudie).

Een vector n is gegeven en een punt A. Bepaal de vergelijking van de lijn door A met n als normaalvector
n= ( 1 )
( 2 ) A = (4,3)
...en er is ook een formule (middelloodlijn). Maar als ik n of A in de formule invul komt de gevraagde vergelijking er niet uit. De formule is
Ö((x-a)2 + (y-b)2) = Ö((x+a)2 + (y+b)2)

Alvast bedankt

IR
Student hbo - vrijdag 1 december 2006

Antwoord

De algemene vorm voor een lijn is ax+by=c met (a,b) de normaalvector van die lijn. Dus je vergelijking wordt x+2y=c. Vul A(4,3) in en je krijgt de vergelijking x+2y=10.

De formule voor de middelloodlijn (?) heeft er verder niets mee te maken!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 1 december 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3