De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Raaklijn aan een parabool met gegeven richtingscoëfficiënt

Zoek de vergelijking van de raaklijn met richtingscoëfficiënt 1/3 aan de parabool P: y2=3x

Friede
Overige TSO-BSO - woensdag 29 november 2006

Antwoord

Wat dacht je er van de lijn y=1/3x+b te snijden met y2=3x en dan te zorgen dat er slechts 1 snijpunt is! Dit laatste kan door de discriminant op nul te stellen.

(1/3x+b)2=3x

Oplossen...!? Kies b zodat de vergelijking 1 oplossing heeft.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 29 november 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3