De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Exponentiele vergelijking

Hoe vind je algebraisch de oplossing van xex = e. Ik zie meteen in dat dat x = 1 door in te vullen. Maar hoe vind je het algebraisch ?

Maarte
3de graad ASO - zaterdag 25 november 2006

Antwoord

Niet. Dat getal is bijvoorbeeld te beschouwen als het inverse beeld van het getal e onder de functie xex, maar dat is verder niet te beschrijven in wat men noemt "elementaire" functies.

Wat niet wil zeggen dat er iets vreemds aan de hand is: die inverse is gewoon een functie waar niet meteen een naam voor verzonnen is. Stel je eens voor dat het concept boogsinus niet bestaat en je iemand moet uitleggen wat de oplossing is van sin(x)=1/3, ongeveer hetzelfde verhaal...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 27 november 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3