De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Arcsinx

Beste mensen,

ik zit met 2 vragen te stoeien:
1. laat zien dat voor alle x met -1x1 geldt:
sin(2arcsinx)=2xÖ(1-x2)
ik probeer het op te lossen met driehoek, de schuine zijde 1 en overstaande 1, levert aanliggende Ö(1-x2), wat moet ik doen met die 2 voor arcsin(x)...kom er niet uit.

2e vraag is een simpele maar ik zie hem niet!
de
lim sinx-cosx/(x-1/4p)=
x-1/4p

ik denk dat je naar standaard limieten moet toewerken sin x/x, ik heb al zitten stoeien met volgende formules sin=cos(0.5p-x) en sin x=sin(p-x) en -sinx = sin(p-x)......ik kom er niet uit.

hopelijk kunnen jullie mij helpen, morgen tentamen?

gr.
moos

moos
Student hbo - donderdag 23 november 2006

Antwoord

1. Gebruik dat sin(2a)=2sin(a)cos(a)
2. Omdat sin(pi/4)-os(pi/4)=0 is de limiet gelijk aan de afgeleide van sin(x)-cos(x) in het punt pi/4

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 24 november 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3