Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vraagje ivm sinus

Hoi,

Ik moet eventjes de limiet berekenen
lim h-0: [sin (sin h)]/sin h

Het is alweer een tijdje geleden maar ik heb gewoonweg L'Hopital toegepast en kwam hiermee 1 uit.

Maar ik herinner me ook nog de regel lim h-0 sin Ö/Ö = 1

Wat ik wel niet tengoeie snap is hoe ik dit moet toepassen op mijn voorbeeld.

Maw moet ik gewoon sin h gelijkstellen aan Ö en daarmee basta?

Wat ben ik vergeten?

jeffre
Student universiteit België - donderdag 23 november 2006

Antwoord

jeffrey,
Stel x=sinh. Als h naar 0 gaat,gaat ook x naar 0.Je krijgt dan de
lim(x\to0)sinx/x=1(standaardlimiet).

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 23 november 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics