De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vleugelbelasting en z`n formule

Hallo ik heb een vraagje:

De formule G = 0,038v2A kan geschreven worden als G/A=0,038v2. Hierbij is G/A de vleugelbelasting B in kilogram per vierkante meter. A de vleugeloppervlakte in m2 en v de kruissnelheid in m/s.( Het gaat over meeuwen)
Alle meeuwensoorten lijken op elkaar. Ze zijn op te vatten als vergroting van elkaar. De afmetingen van de Zilvermeeuw zijn bij benadering twee keer zo groot als die van de kokmeeuw. De zilvermeeuw heeft een kruissnelheid van 12m/s.

Nu komt de vraag:
Hoe groot is de vleugelbelasting van de zilvermeeuw en van de kokmeeuw?

Ik kom op de antwoorden : vleugelbelasting zilvermeeuw= 5,472 kg/m2 en vleugelbelasting van kokmeeuw 21,888 kg/m2. ( Ik heb gedaan de afmetingen van zilvermeeuw is 2x zo groot dus de oppervlakte A in de formule is 22 keer zo groot dat is toch wel juist, of niet)?

En ik heb nog een vraagje bereken in gehele m/s de kruissnelheid van de kokmeeuw en ik kom daar op 24 m/s uit maar ik heb gehoord dat dat fout kan zijn is nog niet zeker maar is voor m’n verslag en ik krijg een cijfer ervoor a.u.b als u het zo snel mogelijk kunt beantwoorden.

Ik had dit vraag in een andere categorie al gesteld maar misschien is de categorie niet goed en stel ik het hier en morgen moet ik hiervoor een cijfer krijgen als u het vandaag kan beantwoorden ben ik er blij mee.
Alvast Bedankt voor de moeite….

Peterr
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 22 november 2006

Antwoord

Peter,
De vleugelbelasting van de zilvermeeuw lijkt me correct. Als de zilvermeeuw 2 keer zo groot is als de kokmeeuw, is A 4 keer zo groot, en G 8 keer zo groot,dus G/A 2 keer zo groot. De vleugelbelasting van de kokmeeuw zou dan zijn 5,472/2=2,736kg/m2 en de kruissnelheid Ö2,736/0,038=8,5m/s zijn.
Hopelijk helpt dit.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 23 november 2006
 Re: Vleugelbelasting en zijn formule 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3