De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bereken de coëfficiënt met het binomium van Newton

Bereken de coëfficiënt van de zesde term van de herleiding
(3p-2q)8

Wiel K
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 20 november 2006

Antwoord

Eigenlijk klopt je vraag niet! Want wat is zesde term als de volgorde van de termen er niet toe doet? Volgens mij kan de 9 termen in elke willekeurige volgorde zetten... Echt logisch is dat niet.. natuurlijk....

Op De achtste term m.b.v. het binomium van Newton kan je een voorbeeld vinden.

De zesde term... dus k=5, a=3p, b=-2p en dan invullen in:

q47704img1.gif

Moet kunnen...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 20 november 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3