De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Y=x met y in het kwadraat

Hallo

hoe kan je de formule y2=5x+10 omzetten naar een vergelijking met o en oplossen?

Piet-J
Student hbo - maandag 20 november 2006

Antwoord

Beste Piet-Jan,

Naar 0 herleiden heeft hier weinig zin, je vergelijking bevat twee onbekenden: x en y. Je kan oplossen naar y door nu de (positieve en negatieve) vierkantswortel van 5x+10 te nemen, of oplossen naar door van beide leden 10 af te trekken en te delen door 5.

Bedoel je dat wel? Misschien moet je wat meer uitleg geven bij je opgave.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 20 november 2006
 Re: Y=x met y in het kwadraat 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3