De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Uitkomst niet achterhaalbaar

A = 3 sin(2 x4x0,125)

uitkomst van A moet 0 zijn

wat ik ook doe ik kom niet op 0 uit. terwijl dit wel 0 moet zijn

Sjaak
Ouder - maandag 14 oktober 2002

Antwoord

2 .4.0,125 is gelijk aan

en sin( )=0, dus ook 3sin =0

het kan zijn dat je dit op je rekenmachine probeert uit te rekenen, en dat dat apparaat nog op "GRADEN" staat. Hij moet natuurlijk wel op RADIALEN staan.


groetjes
martijn

mg
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 14 oktober 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3