De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoe kan ik een isowinstlijn tekenen?

Hoe kan ik een isowinstlijn tekenen? Bijvoorbeeld bij de doelfunctie W=4x+3y.

vlad
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 28 oktober 2006

Antwoord

ISO betekent gelijk... dus een isowinstlijn is een lijn waar de winst gelijk is... neem bijvoorbeel W=1200 dan geldt voor de punten op die lijn dat 1200=4x+3y.

Ik vind het wel handig om dan x=0 en y=0 te nemen... Je hebt dan al twee punten en een idee van de afmetingen van je assenstelsel... dus kan je de lijn al tekenen:


Je kunt hetzelfde doen met W=2400, W=3600, enz.
Zou dat lukken zo?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 28 oktober 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3