Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Substitutie

 Dit is een reactie op vraag 47160 
Dag Martijn,

Kan het ook met de substitutie 1-x=t2 en 1-t2=x; 1+x=2-t2 dx= -2tdt
ò(2-t2)t(-2t)dt= ò(-4t2+2t^4)dt
-4t^3/3+2t^5/5+ C en dan nog omvormen, naar x
Groeten,
Rik

lemmen
Ouder - woensdag 18 oktober 2006

Antwoord

Ja zo kan het ook.
Mijn persoonlijke voorkeur is dat wanneer t niet *hoeft*, ik die substitutieregel dan ook lekker achterwege laat.
Zou hou ik t puur, en houden we het mathematisch 'betoog' (ofwel: de trucendoos) puur in termen van x.
groeten,
martijn

mg
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 18 oktober 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics