De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

vereenvoudigen van een oef. met gonio. formules

Hallo allemaal! Ik heb een probleemke! ik moet de oefening: cosec^4(1-cos^4alfa)-2cot2alfa
Ik weet dat cosec^4 gelijk is aan 1/sin^4^en ik weet ook dat je cot kan omzetten naar cos/ sin! wat moet ik precies doen met die 1-cos^4 ?
Hartelijk bedankt en vele groetjes.

Overlo
3de graad ASO - vrijdag 11 oktober 2002

Antwoord

Schrijf (1 - cos4x) = (1-cos2x).(1+cos2x) = sin2x.(1+cos2x).

Dan krijg je:

sin2x.(1+cos2x).1/sin4x - 2.cos2x /sin2x =

1/sin2x + cos2x/sin2x - 2.cos2x /sin2x = (1 - cos2x)/sin2x =

sin2x/sin2x = 1

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 11 oktober 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3