De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Haakjes wegwerken

Hoe kan ik haakjes wegwerken bij formules zoals:
x(x-3) = x+12
Dankjulliewel,
Jan-jaap

Janjaa
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 15 oktober 2006

Antwoord

x(x-3) betekent x·(x-3) = x·x+x·-3 = x2-3x

Dus:
x(x-3) = x+12
x2-3x = x+12
Enz...

Zie ook: Haakjes wegwerken bij herleiden

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 15 oktober 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3