De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Recursieve Formule

Gegeven is de recursieve formule
U    = U   + U2  n+2    n+1   n  
met U1 = 1 en U2 = 2

Bereken U3, U4, U5 en U6.

Alvast bedankt

Xander
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 11 oktober 2002

Antwoord

Ik neem aan dat je bedoelt:

Un+2=Un+1+(Un)2

Dan is het allemaal niet zo ingewikkeld: gewoon een kwestie van invullen.

U3=U2+(U1)2=2+12=3
U4=U3+(U2)2=3+22=7
enzovoort

Om U3 te berekenen neem je dus n=1. Nu kun je zelf U5 en U6 uitrekenen.

De formule wil eigenlijk alleen maar zeggen dat een element uit de rij de som is van het vorige getal en het kwadraat van het getal ervoor.

Veel succes!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 11 oktober 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3