De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Stelsels 3X3

Hoi, ik kom deze elke keer fout uitwat ik dan ook probeer:
met lineaire combinatie is het het eenvoudigst.
Los op in IR3:

2x+11y+z=1
8x-y+z=4
10x+y-4z=5

Kunt u ajb helpen, ik weet hoe ik het moet aanpakken de y's eerst uithalen door de 1e X1 en de 2de X11 maar ik kom altijd iets fouts uit...
ALVAST BEDAnKT!!!

nic
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 14 oktober 2006

Antwoord

Beste Nic,

Met (1) bedoel ik de eerste vergelijking, zo ook (2) en (3).

Uit (2)+(3) volgt: 18x-3z = 9 Û 6x-z = 3 Û z = 6x-3
Uit (2)-(1) volgt: 6x-12y = 3 Û 2x-4y = 1 Û y = (2x-1)/4

Nu jij weer

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 14 oktober 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3