De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kwadraat aantonen

n = 2st en n is twee keer een kwadraat. Waarom zijn s en t dan beiden een kwadraat?

Claudi
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 12 oktober 2006

Antwoord

Dat is ook helemaal niet waar.
Tegenvoorbeeld:
n=2*36=72
72=2*s*t
s*t=36
Kies s=3 en t=12, dan s*t=36, maar s en t zijn geen van beide een kwadraat.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 12 oktober 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3