De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Zeer grote getallen berekenen met logaritmen

hallo,
ik zou graag willen weten hoe ik dmv een logaritme dit kan berekenen
13 tot de 305 macht
dankjewel

stepha
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 1 oktober 2006

Antwoord

Neem log(13305). Dit is gelijk aan 305·log(13).
Zoek op: log(13)=1,113943352
305·log(13)=339,7527224
Bereken 100,7527224=5,658775376
Dus 13305=5,658775376·10339
Zoiets...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 1 oktober 2006
 Re: Zeer grote getallen berekenen met logaritmen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3