De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Gebroken vergelijking

Okay, nieuw hoofdstuk nieuwe vragen.
dit is gegeven:
f(x) - ax+b/cx+8 (c= ongelijk aan 0)
grafiek gaat door (1,-2) en (0,-5/8.
x =-2 is de verticale asymptoot.

Gevraagd bepaal a,b,c
Okay zover ben ik:
Asymptoot x = -8/c dus c = --8/-2 =-4
y =ax+b/.4x+8 grafiek gaat door (1,-2) dus
-2= a+b/-4+8
a+b = -2/-4+8
a+b = -8
Vervolgens wil ik het andere punt invullen maar daar loop ik vast. Wie helpt me verder??

danny
Student hbo - zaterdag 16 september 2006

Antwoord

Als je nu eens met dat andere punt was begonnen:
x=0, y=-5/8
Invullen:
-5/8=0+b/0+8
Dus b/8=-5/8
Dan had je b gelijk geweten toch?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 16 september 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3