De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integreren oppervlakte

Ik heb de hele tijd moeten integreren met 2 verschillende grafieken, maar nu loop ik tegen iets anders aan;
In de opdracht staat;

Functie: y=x3
De oppervlakte onder de grafiek tussen 0 en a(een bepaald getal) noemen we O(a). Zoals bekend is geldt: dO/da= a3
Primitieve hiervan is 1/4a4.
mijn vraag luidt; Hoe komen ze er bij dat de oppervlakte O(a) 1/4a4 is? En hoe bedoelen ze; 'zoals bekend is geldt: dO/da=a3?

Bedankt!

Geert
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 6 september 2006

Antwoord

Hallo Geert,

Een functie F, waarvan de afgeleide gelijk is aan f noemen we een primitieve functie van F.

q46564img1.gif

Iedere functie heeft oneindig veel primitieven omdat de afgeleide van een constante gelijk is aan 0.

Zie Formulekaart

wl
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 7 september 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3