De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Goniometrische formules

In mijn wiskunde boek staat:
"Toon aan: sin(x - 1/2p)= -cos x"
Als antwoord geven ze dan:
sin(x - 1/2p)= -sin(-(x - 1/2p))= -sin(1/2p - x)= -cosx
of
sin(x - 1/2p)= sin x · cos(1/2p) - sin(1/2p) · cos x = sin x · 0 - 1 · cos x = -cos x
Wat ik hier nou niet aan snap is hoe ze het nou aangetoond hebben. Vooral bij de eerste, door een paar haakjes te verzetten hebben ze dat opeens aangetoond? Ik hoop dat jullie mij dit duidelijk kunnen maken. Alvast bedankt...

B
Student hbo - woensdag 6 september 2006

Antwoord

Hier onder zie je een stukje van de formulekaart:

q46557img1.gif

Toepassen van deze formules geeft:

q46557img2.gif

Hopelijk helpt dat...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 6 september 2006
 Re: Goniometrische formules 
 Re: Goniometrische formules 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3