De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

3 limieten

Hallo allemaal, ik heb nog steeds de limieten niet helemaal onder controle. Kunnun jullie even kijken of het nou goed is wat ik doe?
lim n®¥ n2(2n+1)/5n3+2
ik werk de haakjes weg dan deel ik door n3 en dat geeft 2/5

lim n®¥ cos(1/n)+2/cos(1/n)+1 e^-1/n2 Nou gebruik ik substitutie x = 1/n n®¥ gaat x®0 geeft cos (x) + 2 etc dan cos(0) gaan allebei naar 1 en de e gaat ook naar 1 dus word het 3/2

lim n®¥ n2/n+3 sin(1/n)
ok deze snap ik niet de sinus gaat naar 0 en de breuk geeft ¥ en toen.....

n®¥n2/n+2 ln(1+4/n)
de breuk gaat naar ¥ de ln snap ik niet...

Natali
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 15 augustus 2006

Antwoord

dag Natalie

De eerste twee doe je goed.
Bij de derde moet je gebruik maken van een standaardlimiet:
lim x®0 (sin(x)/x) = 1
Gebruik een van de n uit de breuk om naar deze standaardlimiet toe te werken.
Lukt dat?
Ook de vierde limiet moet naar een standaardlimiet toegewerkt worden, namelijk:
lim x®0 (ln(1+x)/x) = 1
Gebruik weer een van de factoren n uit de breuk. Hou nog wel even rekening met de factor 4 uit de logaritme...
Succes,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 16 augustus 2006
 Re: 3 limieten 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics