De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Machten in vergelijkingen

Ok daar ben ik weer (morgen ED toets...)

Vergelijking:

10^(2x-5)=60

Hoe doe je dat?

Patric
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 6 oktober 2002

Antwoord

102x-5=60 kan je oplossen met logaritmen, en dan benaderen! Namelijk door links en recht de LOG te nemen. Dus:
102x-5=60
2x-5=log(60)
2x=log(60)+5
x=˝log(60)+2˝3,39

Zie Vergelijkingen numeriek oplossen

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 6 oktober 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3