De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Algebraisch opschrijven

Hey,

Voor mijn zelfstudie natuurkunde moet ik de Geluidssterkte I berekenen in de volgende formule

95=10·log(I/(1·10-12)

Ik weet niet meer hoe ik dit Algebraisch op moet lossen. Zelf heb ik dergelijke voorbeelden niet gevonden.
Wel heb ik het antwoord via equations van de GRM gevonden, maar wil ook graag weten hoe het via algebraische weg moet.

bijvoorbaat dank

mvg
IR

IR
Student hbo - maandag 17 juli 2006

Antwoord

We krijgen dan log(I/10-12)=9.5 (links en rechts delen door 10)
Hieruit volgt dat I/10-12=109.5
Dus I=109.5*10-12=10-2.5

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 17 juli 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3