De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Limiet gaande naar oneindig

 Dit is een reactie op vraag 46084 
Ja, sorry hoor, maar eigenlijk mag ie niet opgelost worden met de regel van l'hopital. Is ie niet te doen zonder? Bedankt.

Lode
Student Hoger Onderwijs België - maandag 26 juni 2006

Antwoord

Met x=1/t wordt de limiet die voor t naar 0 van

1/t.ln((1-t)/(1+t)) = 1/t.ln(1 - 2t/(1+t))

Steunend op de reeksontwikkeling van ln(1+x) rond x=0 is de gevraagde limiet die voor t naar 0 van

1/t (-2t/(1+t)) = -2/(1+t)

en die is dan wel erg eenvoudig...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 28 juni 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3