|
|
\require{AMSmath}
Oplossen via kwadraatsplitsen
Ik kom hier maar niet mee uit: x2 + 4x + 1 = 0 deze moet ik oplossen via kwadraatafsplitsing. Ik heb zelf al het volgende (x+2)2 + 4 + 1 = 0 (x+2)2 + 5 = 0 (x+2)2 = -5 x+2 = -Ö5 of x+2 = Ö5 x= -2-Ö5 of x = -2 + Ö5 Dat is waar ik uit kom, terwijl er volgens het antwoordenboek en een plot op de grafische rekenmachine -2 + Ö3 en -2 - Ö3 uitkomt. Waar ga ik de fout in? met vriendelijke groet Irs
Irs
Student hbo - maandag 26 juni 2006
Antwoord
Beste Irs, Wanneer je het kwadraat (x+2)2 vormt, dan is de constante hierin 22 = 4. Die tel je teveel dus moet je er weer aftrekken. Zo krijg je -4+1 = -3, dus een 3 in het rechterlid. Je had ook kunnen zien dat jouw uitwerking niet klopte, want jij vindt dat een kwadraat gelijk zou zijn aan -5, terwijl een kwadraat nooit negatief kan zijn! mvg, Tom
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 28 juni 2006
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|